Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster min

 

Sen februarikväll och du snavar ivrigt över orden.
Trots att staden sover runtomkring fördunklas
aldrig ditt ljus i det kompakta vintermörkret.
Du rodnar i förtjusning över förbjudna ord som
jag inte hör men ser i dina smilgropar.
Och klyver nattluften när du gestikulerar med
fingertoppar som lyser av hänförelse.
Du lämnar spår i snön och jag vill kasta mig till marken.
Det du älskar älskar även jag.
Frostbitna sekunder flyr framför våra fötter
där vi jagar dem över skaren.
Men jag går sakta för jag vill stanna tiden.
Himlen lägger sig tillrätta över ditt hår som
stadsnatten kysst i oordning.
Aldrig har du varit vackrare än ikväll.
I gryningen har ditt hjärta stannat.
Men det sista jag minns är hur gatlyktan
reflekterar ditt hopp om livet.
Syster min.

 




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 535 gånger
Publicerad 2006-09-25 20:56



Bookmark and Share


    Smålandspåg
Håret på mina armar ställer sig upp. Bra gestaltat!
2006-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa