Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det bara dök upp i mitt huvud efter varje ord och mening... Kritiksera vääääldigt gärna!


Förvridna ord

Förvridna gesalter

här
och
där


Överallt.

En passerar förbi mig

vidrör mig

kyla av dimma ryker ur min mun
Inget ansikte
bara
ett förvridet gesalt

vidrörde mig.

Händer sträcks ut
Handflator med spretande ben med kött och hud utspretande från handflatan
Krokade ben med kött, riktade och bedjande mot mig

Hud som inte förtjänas kalla hud
omringar dess kött på dess kroppar

Ögon tomma men så fyllda av tomhetens skräck och ilska och lugn.


En svart gesalt klättrar upp på mina revben
För varje steg tyngs ett revben till nästan brytelse
En tung gesalt är det men ändå så lätt
Kommer närmare min strupe
som skulle sprickas, sprängas om den försökte tränga sig upp
Stannar där, bevakande och beredd
Den svarta gesalten vars namn är

Skräcken



De förvridna varelserna
vänder sig om
Räcker sina handflator med spretande fem ben med kött på var en, täckta med en hud som inte förtjänas kallas hud mot mig
Ögon som tillhörs den så kallade kropp som ett par handflator tillhör,
vrids mot mig
Tomma men dock fyllda av tomhetens mörker, skräck, hat, ilska och lugn.


Gesalten i mitt bröst tränger sig lite högre upp
Sitter på ett revben obehagligt nära min nakna strupe
Strupen som är svag och bräcklig
och
ändå livsviktig...


De förvridna gesalterna
tar tag i mina kläder
De till synes bräckliga ben med kött på handflatorna
tar starkt tag på mina kläder
Sliter och drar
Men kläderna sitter hårt i deras grepp

Skriker

Gesalten i mitt bröst
ser ljuset, tränger sig uppåt
Min bräckliga hals kan inte
Tål inte trängslet i strupen

Spricker upp

Skriker med en tystnad

Gesalten som kallades
Skräcken

smiter iväg
lämnar efter sig en kropp
med
en sprucken hals blödande

Förvridna gesalter vars ben med kött på handflatorna vidrör köttet och blodet på kroppen
Dricker i sig blodet
Äter i sig köttet


Av jord är du kommen,
Jord skall du åter vara





Fri vers av dikternas_miia
Läst 454 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-02 20:31



Bookmark and Share


  kajsa t
Den glider undan precis i rättan tid, mystisk, talande, fin och fruktansvärt välskriven!
BERÖÖÖÖM :)
2006-11-21

    ungapoeter.se
Den är konstig och rolig, lite svår att få grepp om, men det är å andra sidan spännande
2006-10-02
  > Nästa text
< Föregående

dikternas_miia