Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vladimir suckar i Leningrad

Nevas sura vatten segade sig under broarna,
som länge stoiskt gapat mot leda, våld och krig
och mot stolliga knäppgökar, som tog över
när kreatörerna tog rast vid stormningen av Vinterpalatset.

Och så alla dessa kontrollanter,
härdade av svek och lögner
i den lokala politikens unkna rum,
med ansiktshudar utav blästrat läder
likt sulorna på slitna promenadskor.
Aldrig bräcktes de till leenden
av poängen i en ekivok historia
eller av en smekning.

Bortsett från det svarta hålet
efter saknad framtand i läge plustvå,
var vännen och kollegan Vladimir
ej olik Humphrey Bogart.
Efter häftig andning inåt,
och med övre tandrad bringad emot underläppen,
slöt han sina ögonlock
för att sedan låta luften fräsa genom glipan
av ett övertryck i munnen medan kinden buktade
likt den på Humphrey, då han visslade i Casablanca.

Med denna metodik
blev kvaliteten hos hans originella suckar
utav sådan höjd,
att man i sin egenskap av utböling
lärde sig begripa sovjetstatens bottenlösa sorg.





Fri vers av Cicero
Läst 497 gånger
Publicerad 2004-11-26 23:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
... gillade jag väldigt mkt.
Är själv vän av den gråa tillsynes trista sovjetiska vardag.
Men som du bevisligen vet så döljer sig där ett hav
av starka,humoristiska och fantastiska människor.
Ser din text ger en liten inblick i.
Även om det till synes är dystert så finns det där/A
2004-11-27

    ej medlem längre

2004-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero