Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi leker med vår existens. Tänk all miljöfarligt gift vi släpper ut i mängder dagligen. Vi vill både ha kakan och äta upp den. Vart leder det??!

 




Förödelsen

 

Gömda vapen kan minska solens styrka.

Vi får mindre anledning att skratta och gråta.

Kanske någon ringer på dörren. Fort!

Det finns ingen tid till att klä på sig. Det är som

om det aldrig har hänt, för efter att det har hänt,

vad finns det kvar?

Just då upplyses livet från punkt till punkt. Sanningen, visheten och

klokheten kom tillbaka.

Verkligheten återkommer alltid. Dessa tre absolut fascinerande inslag.

I vaggan sover klarhetens ljusa ord. Blodet torkar inuti kärlet, men

försvinner inte.

I skuggan, innan man kan skönja någon figur, läks det avkortade ordet

 som aldrig glömmer principer som bör

bli ihågkomna. 

Vårens ungdom, i vinterns vagga, leker med draken i avgrunden.

Enbart igenkännande ett privat antikt solsken, väcks

existensens ungdom till liv, nu alert över den neutrala bottnen.

Livet börjar aldrig snart. Ordet är nu!




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-10-16 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP