Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hellre smärta än för djup narkos

 

 

Morgondisets filmjölksfärgade klibbighet lenar mot hennes sönderskrubbade hy. Människor passerar i en strid ström, närvarande men oändligt distanserade. Deras dofter, röster och klara färger fladdrar förbi hennes sinnen utan att registreras.

Där går hon sterilt ren, i en slags förutbestämd trans mot ett öde som för en stund kommer att ta henne bort från nuet, bort från livet för att lägga sig i de grönkläddas händer.

Hon överlämnar sig och personligheten får vänta utanför. Fobien håller henne i handen och skräcken blir ett vittne.

 

Hon vet. Här är hon bara en diagnos, en kostnadsfaktor som ska åtnjuta skattesubventionerad tjänst. Går det åt helvete blir det bara en plump i protokollet för de ansvariga.

 

Paniken växer! Medan någon tvingar masken över hennes ansikte försöker hon vädja med sin blick:

- Andas mina lungor, räkna min puls noga och glöm inte bort att jag har tre skäl kvar att leva för.




Övriga genrer av Agnes
Läst 901 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-17 11:56



Bookmark and Share


  Rosmarin
"Hon överlämnar sig och personligheten får vänta utanför"
Ja du beskriver mycket bra hur det kan kännas att hamna på sjukhus.
2006-12-23

  Albert
tycker den ska publiceras nånstans
du sätter ord på det många upplevt
"personligheten får vänta utanför" - det är fint beskrivet,
och fruktansvärt, att lämna sig själv
2006-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes