Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kosmisk ensamhet

Inte sällan har jag svårt
att frigöra mig från en primitiv
och smärtsam känsla av ensamhet
när jag inser
att femti meter ner i marken
och två mil upp i luften
finns inget levande.

Som en hinna.

Som det yttersta
av skalet på ett äpple.

Men värst att bära är tanken
att det tunna skiktet
kanske är unikt i ett i övrigt
oorganiskt Kosmos.
.




Fri vers av Cicero
Läst 660 gånger
Publicerad 2004-12-03 20:22



Bookmark and Share


  Sara Boström
har blivit tagen av att vi är så nära rymden. Bara två mil upp, som du skriver. Mycket närmare än till Stockholm;) Välskrivet om människan och jordens sköra tillvaro. I det perspektivet är varje krig och konflikt helt obegriplig. All energi borde läggas på att vårda det unika (?) som vi har!
2004-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero