Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är min sommar

du är ljumma strålar som värmer
mot min bara hud genom fönstret

du är äppelträd och fläderblom,
sirén och långsamma mornar
då tiden står still

du är midsommar och gräs under bara fötter
och doften av nyfejat slåtter
som eldas bortåt ängen till

du är grillad houda och smörad majs
viskningar och nyfikna händer
i ljuset från en knastrig lägereld

du är havsbrus och strandsand
mellan tårna, och i mackan
och ljummen jordgubbssaft i färgglada plastmuggar

du är måsars skrin över solvarma klippor
kluckande vågor, och blåmusslor
nyfångade kräftor och vindtrassligt hår i ansiktet

du är glittrande ögon och rodnande kinder
när vi storögt älskar om natten.
Du är så mycket mer.

Hösten går mot vinter
men jag har sommar i mitt hjärta.




Fri vers av Roger Magnusson
Läst 315 gånger
Publicerad 2006-10-30 16:51



Bookmark and Share


  a h de v
fin.

gillar mest grillad houda och smörad majs, det känns som ngt väldigt speciellt, medan måsars skrin över solvarma klippor känns lite klyschigt och lite för mkt..

sista meningen är bäst. jättefin.
2006-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger Magnusson