Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önsking.

Ho sa att ja fekk önsk mä nô,
å då önsk ja att dä skull slut å rägn.

Näj önsk dä nô ann, sa ho,
å då önsk ja fre på jola.

Har du ingen bätter fantasi, sa ho,
å då önsk ja mykk pänninger.

Nämän önsk nô mä mäj i, sa ho,
å då drog ja te mä, tänk ôm da va städa.

Ho ble förbanna å skrek, tykker du int ôm mä.

Dä ä klart att ja jör, ha ja sakkt nô ann.

Män önsk däj nô vettit da, sa ho.

Å ätter såm dä ha slut å rägn,
å dä allri blir fre på jola,
å pänninger får ja föll inger,
å städ dä får ja väl fortsätt mä.

Så drog ja te mä,
tänk ôm ôn kunn få en kram.

Ni skull ha sett va gla ho ble,
å int ble dä baar kramer.




Fri vers av raggnarr
Läst 246 gånger
Publicerad 2006-11-02 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

raggnarr