Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärleksförklaring

Om det är kärlek du vill av mig ha
då skall jag dig älska och aldrig givet dig ta
Jag skall ge dig trygghet jag skall ge dig hopp,
jag skall ge dig min själ jag skall ge dig min kropp

När du känner glädje och när du känner sorg,
skall jag stå bredvid dig som den starkaste borg
Jag vill ligga vid din sida och klia din rygg
för hos mig kan du alltid känna dig trygg

Så om du vill följa mig på livets stig
då kommer jag alltid att älska dig
Varje morgon jag kommer att ge dig en ros
sedan kommer jag inte att fara min kos

Och när det regnar och när det är kallt
jag viskar i ditt öra att du är mitt allt
Jag skall torka din kind när en tår trillar ner
Och säga gråt inte, gråt inte, gråt inte mer

Sedan när vintern den kommer med snö
så får inte den stora kärleken dö
Då skall den blomma likt sommarens viol
som vinden när den smeker en flickas kjol




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 580 gånger
Publicerad 2006-11-05 14:20



Bookmark and Share


  cnne.
Underbart.
Du beskriver riktig kärlek.

Mållös.
2006-11-12

  Marriz
Jättefint! Det är väl så här kärleken och livet ska vara.
Så lätt.
2006-11-11

    Erika H
vackert beskrivet
som en bord
trygghet
skänker ro
vackert!
erika
2006-11-06

  Micael Axelsson
Fram för Kärleken!
Du ger Kärlekförklaringen ett ansikte i denna dikt.
Och nog krävs det att man är i en speciell känsla
när man läser något som detta. Lättast är nog om
man själv vandrar i detta behag!

Underbart.
(sen är jag av den sorten att jag sällan, ytterst sällan,
ger ut betyg, för dikter betyder så mycket o olika för oss
alla... men stundom sker det dock)
2006-11-06

    Vildrosen
Anledningen att du får en 4 är att jag blev lite överrumplad! Alltså mitt fel inte ditt eftersom jag försatte mig i en alltför sentimental sinnesstämning, när jag läste kärleksförklaring lika med överromantisk. Det var också en härlig kärleksförklaring med glimten i ögat, egentligen helt underbar!
2006-11-05

  Electra von Spindelben
Högsta poäng, för du fick min saknad till en att växa kraftigt, att tårarna kryper längs ögonen.

Jag lägger denna som favorit.
2006-11-05

    hymerito
Jätte bra skrivet!
Jag var fångad från början till slutet,
Kanske är det för att jag vill bli älskad så, kanske är det för att du skriver med en sån otrolig känsla...Jag tror att det är en kombination, i vilket fall som helst var det jätte bra och det är precis lagom långa stycken :)
2006-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad