Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En lång dag.

Du ha int raak däj
sa ho, å glodd surt.

Å så fortsatt ho:
Du ser ut såm en buus,
ett par hel bykkser
skull dä va rolitt
å se dä i.

Nu hadd ho
fått ôpp ånga.

Bil ä ostäda
å behövver tvättes.

Dä skull bli en lång dag
inna dä skull ta slut
på munväre hännes.




Fri vers av raggnarr
Läst 383 gånger
Publicerad 2006-11-06 08:16



Bookmark and Share


    eva m h
Härlig dikt på dialekt!
2006-11-06

  Jorska
Åh vad härligt att "höra" nordvärmländskans flöde =)
Jag sitter här och ler, tänker tillbaka på när min farmor levde.
Inte nog med att hon var från Ambjörby, hon var den mest pedantiska kvinna jag någonsin mött. Jag riktigt ser henne framför mig.
Dikten är underbar!
Tack!
2006-11-06
  > Nästa text
< Föregående

raggnarr