Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här handlar om människor som inte har empati


Spiken i kistan

Jag har redan börjat snickra på din kista
med hammare och spik, och en del annat på min lista
färgen skall bli svart så den inte syns i jorden
och ingen präst skall för dig läsa de heliga orden

För den falska individ, du innerst är
kan jag ej förstår att någon har dig när
inte ens din mor borde gråta vid graven din
då du alltid mot henne betett dig som ett svin

Du stjäl hjärtan du krossar under dina skor
och tvingar kvinnor till att bedriva hor
du slår barn för de inte vill sova
och slår kvinnor som inte trohet dig lova

Din bästa vän kommer alltid att vara satan
du sparkar på liggande mänskor på gatan
du sätter nålar i vener på svaga och små
sedan de nyttjar och ej låter de gå

Nu är min kista snart klar, skall bara lacka
jag hoppas att du snart till livet vill tacka
och den här är till dig, kistans sista spik
så gå nu och lägga dig bli ett vackert lik




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tärningen är kastad
Läst 527 gånger
Publicerad 2006-11-16 22:05



Bookmark and Share


  hell.o.kitty
Gillar de två sista raderna bäst.
2006-11-30

  Lars Granlöf
Att du ids göra kistan år honom... Oj vad starkt.
2006-11-20

    Vildrosen
Bra skrivet om något vedervärdigt. Om du inte hade blivit klar med din kista hade jag mer än gärna hjälpt till ; )
2006-11-19

    NoMi F
Oj så mycket känslor
denna dikt väcker
Känns hård och sorglig
dock så förmedlar du till mig
känslan av att "just det"
Ja du har verkligen framfört
känslan av fönedran och den
förnedrades önskan
Bra poetet
2006-11-19

    ej medlem längre
Underbart, du beskriver detta så vackert trots att själva ämnet är svår att alstra...tack
2006-11-18

  *Camilla*
oh underbar!
2006-11-18

    Elie
vad mycket känsla och budskap det fanns i denna texten,
mycket vackert och sorligt på samma gång.
2006-11-17

  Micael Axelsson
Vilken innebörd, vilken styrka, och hur den flödar fram.
Rad efter rad, växer den sig starkare o starkare...
Kände hur ilsket, illamående jag blev.
2006-11-17

  KonstigaKatter
O! Verkligen, verkligen starkt! Äkta känslor för de äkta kallblodiga.
2006-11-16

    Erika H
vilket flöde!!!
orden bara strömmar ur dig
starkt... argt... känslosamt
det kommer att bli en fin kista
men räcker det med en???
jag gillar den här dikten mycket
erika
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad