Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min mor som fyllde år i onsdags den 15.


Kära mor, kära fru.

Du är den jag värderar som högst,
Fast det kanske inte så värst märks.
Du är där i alla svåra tider, när allt gör ont,
Ja, bara svider,
Och du säger att i ditt hjärta det värks.
I din titel tror du nog att det är ett simpelt ord.
Fast den titeln säger många barn här på jord.
M för den godhet du har som du själv inte tror
A för att vi i familjen inte vet att hos oss faktiskt en ängel bor.
M för dom dolda vingarna, och den försvunna glorian.
Ännu ett m för dom stunder du förgyller vår tid,
Som bara en mor kan.
Det sista a: et för att du bara finns.
När du inte kommit hem i tid frågar vi vart du är,
Det är bara ett tecken på att vi minns.
På att vi minns hur mycket vi älskar dig.
Så grattis på födelsedagen Rosen-fina Marie,
Från pappa, Calle och från mig.




Fri vers av Electra von Spindelben
Läst 225 gånger
Publicerad 2006-11-19 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Electra von Spindelben
Electra von Spindelben