Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ganska osammanhängande texter. Det här är dock första utkastet, en liten början på den berättelse jag kanske kommer att kalla för “Leviathan”. Leker lite med karraktärer...


Leviathan, Utkast IV

Det är klart du får tänka fritt. Men ett annat system, ett annat samhälle, varför skulle du vilja ha det? Vill du inte leva ett gott och rättrådigt liv? Vill du inte leva det goda och rättrådiga livet?

Se, det är farliga tankar…

Det finns bara ett system för att leva gott och rättrådigt.

______

Jag skall säga dig, Tyche. Du tror att dessa väggar, att detta är ett fängelse även i dess rätta mening. Men du har fel! Därute, där var du fängslad! Du har bara inte insett det än.
Du kanske även tror att dessa väggar begränsar dina fria tankar? Jag har aldrig varit så fri som jag är nu. Snart kommer även du se, att dessa väggar i själva verket skyddar ditt förnuft från utsidan. Här inne kan du hitta ditt verkliga förnuft, inte det förnuft du fått inmatat från utsidan. Här inne kan du bli galen. Sinnessjuk! Ja, det är till och med väldigt sannolikt att du blir sinnessjuk och galen, men här har du faktiskt rätten att vara det och inte ens det är tillåtet där utanför!

Det är inte utan anledning att L har ett rykte om sig att vara en plats för förtappade människor. För de som inte inser sanningen och därför är sinnessjuka. Men kan det inte vara så att många av dessa verkligen ser sanningen och förklaras sjuka just för detta?

En omöjlig tanke?

Här inne kan du bli sinnessjuk. Men du kan också finna ditt sanna förnuft, något som enbart är de förunnat som lever inom dessa väggar




Övriga genrer av aberatio
Läst 266 gånger
Publicerad 2006-11-20 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio