Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Valfars återkomst...


Valfar II

I ljusets sken,
vid faderns stod,
jag knäböjde,
bad och log,
höjde kärlet,
fyllt med mjöd,
båd\' mej och Valfar
på det bjöd.

Runarna på altaret,
viska\' till mig visdom,
att Valfar, han, nu voro där,
med mig i detta rum.
Han viskade där till mig;
\"Lev ditt liv så väl,
att andra tycker om dig,
och inte slår dej ihjäl...\"

Jag höjde skålen åter,
där i stjärnor ljus,
och världen var så åter
till tvåtusentalets rus...




Fri vers av Henrik Svensson
Läst 655 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-21 12:31



Bookmark and Share


  Conan Jonasson
jag gillar texter med sån här gammaldags stil på. men tänk på att voro är en pluralform. han var, de voro.. mer vikingatexter!
2006-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson