Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den andra dikten om min golfspelande vän.


En underbar dag

Viken underbar dag vilket jävla slag
sa herr Larsson och kånka på trunken.
Nu ska vi se vilken klubba jag tar
det ska fan stanna kvar här i bunkern.

Men att stå i en grop som en annan fjant
skapar stora bekymmer ibland.
För Larsson som tagit en stor tår på tand
stod istället och öste upp sand.

Klockan den går och Larsson slutar slå
och tar isället en klunk eller två.
Nu lilla gumman rör på dina ben
och ta trunken med för vi går.

Och snart han ska spela på hål nummer tre
han slår långt men nåt går på sned.
För bollen blir skruvad och ändrar sin färd
tills den dödar en älg vid ett träd.

Oj ! det var fan vilken jävla smäll
säger Larsson som ler och blir säll.
Vilken tur att vinet kom hem igår
för vi äter väl älgstek ikväll.

Lejon-2005




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 247 gånger
Publicerad 2006-11-25 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon