Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
melodi: \"Brev från kolonien\"


Brev från Arbetarsvinet

Hejsan sossar,
hejsan LO,
Ni vet verkligen
när det gäller,
att när vänstern
håller styret,
skall allting fackligt
alltid hållas flyhänt!

För när makten
är förlorad;
\"Allt demokratiskt,
ned i toan!\"
Att roffa åt sig
går ej längre
För alla dörrar
äro då stängda.

\"Proletären\",
är en bricka,
i spelet om
maktens sittplats,
och när \"de\" styr här
är man svinet,
som skall rensa upp,
under sossepinan.

Nä nu är jag
jättetrötter,
har nu stått här,
på mina fötter.
Har just drömt om
svenskens frihet,
som är på nåder
under sosse-styret.

Jag skall jobba
hela kvällen,
tänker skriva,
vid till- fälle,
om att vänstern
är en röra,
som jag inte
vill ha med och göra!




Fri vers av Henrik Svensson
Läst 402 gånger
Publicerad 2006-11-27 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson