Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igen


bidan






i det svarta gränslet
mellan dubbelisarna
i de dämda sjöarnas
osäkra gömslen

frusna stränder spjärnar mot
skrevorna vidgas tätnar
väter och svider

om natten stiljte här

-kom glömska
rimmar andedräkten
-kom förlåt

i sprickan där vandrande
ögat inte flackar vågar räkna
tysta tiderna
vintergatas timspiral




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 273 gånger
Publicerad 2006-11-27 18:14



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag gillar titeln – ordet som känns vintrigt, påminner om tända ljus. En alldeles för sällsynt blomma i det vardagliga språket. Som vanligt gläds jag åt dina värmande ordval: gränslet, dämda, spjärna, stiltje, rimmar. Jag gillar också din verbstapling i andra och sista versen, liksom ”kom förlåt” istället för ”kom förlåtelse”. Ett kargare språk, mer inåtvänt, som ett vindpinat landskap, stenigt men rikt, mer blekbrunt än klargrönt, med träd som stretar och får annorlunda, förhäxande former. Slutet här tar verkligen priset: vintergatans timspiral. Jag håller på att skriva en diktsamling om rymden, och allt det jag försöker säga med hjälp av femtio dikter fångar du i 21 ord – ord som är rimfrost i blåaktigt mörker.

Tack!
2006-11-29

  Nina V A
Aaah gnistrande, knarrande, strävt och fruset skönlockande språkbruk, vilka texter du skriver!!!
2006-11-27
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga