Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Folk grälar om bagateller det gjorde vi också,så prata aldrig kärlek,politik,framtid,när du är onykter..


Livskamraten

Jag hade en kvinna så vacker
så underbart snäll och fin.
Men jag tjaffsade bort denna kärlek
på grund av whisky och billigt vin.

Vad har jag för rätt att döma
en kvinna så ömsint och rar.
Men kärlek och livets frågor
blev bättre om nykter man var.

För kärleken finns oss emellan
och vackrast av allt den är.
Varför bråka och tjaffsa om annat
när man onykter vet vart det bär.

Min kärlek det är den sanna
en kvinna med stolthet jag har.
Hon skänker mig tröst i mitt innre
och i hjärtat en stor plats hon har.

Men om kärleken nån gång kan vackla
så vet man att känslor finns kvar.
Och billigt vin och whisky
förtär ej den kärlek man har.

Lejon-2003




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 445 gånger
Publicerad 2006-11-30 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon