Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk vad bra om man visste var man stod...


Mötet..

Jag mötte en man på en landsväg
han sa hej sen gick han förbi.
Men jag såg något annat i blicken
och stanna till kunde ej låta bli.

Den blicken var min fast äldre
det var ju jag i hög ålderdom.
Att få möta mig själv fast äldre
var för mig som en stor rikedom.

Jag måste bara få veta
vad hände med mig i mitt liv.
Så jag vände mig genast tillbaka
men han fanns ej i mitt perspektiv.

Vad jag minns var hans blick inte bitter
men hans ögon var helt utan glans.
För nåt sorgligt han hade inom sig
liksom jag som ej kärleken fann.

Nu skall man ej tänka bakåt
på vad som hänt och som komma skall.
Men om jag fått chansen att fråga
så hade jag nog haft svaret på allt.

Jag missade chansen att prata
och att få veta nåt mer om min tid.
Vad var det som skulle hända
och kanske helt förändra mitt liv.

Det får jag nog aldrig veta
men varför mötte jag denna man.
Min egen person som gammal
svara mig på det den som kan.

Lejon-2006




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 478 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-02 19:33



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Kanske för att du skulle ge dig själv
tiden att stanna upp och reflektera
precis som du gjorde.
Tankvärd och vacker
2009-01-09

  Nina V A
Men ack så mäktigt att få möta sig själv som äldre, då vet man ju att man blir just äldre, om inte något annat, klart att livet ger en törnen som mattar ögonen glans men ändå ...för mig skulle det vara en häftig tröst, skulle man inte njuta järnet av tiden i nuet då eller vore det tvärtom? Hmm häftigt tänkvärt var det iaf
2006-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon