Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskling, vi syns igen




Kära du
jag skriver från en höjd
under bar himmel
bara ord

längtar från
en avsats, till
liljor under mig
vacklar i duster av

din närhet

kära du
jag ville stanna
och stanna
här, för
där
blir det svårt

trasiga stjärnbaner
slits för vinden
min pose raffinerat
krökt i förundran
håret över hela anletet

i samvetet

men kära du,
du tillhör något helt annat
och jag är
fast
besluten

Älskling, vi syns igen


hos dig




Fri vers av jimmy welleby
Läst 1596 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2006-12-16 21:20



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Underbart vackert!
2012-12-08

  Mikael Lövkvist
Spännande diktning. Sista raden kommer överaskande t.o.m. vid en tredje läsning. Intressant fenomen.
2007-08-03

  Skosnöret
Måste bara nämna åter igen. Att jag ser ett nytt liv i dikten, jag hittar din klang, och melodin spinner i mig. Vackert! Jag kan inte sluta se ljusskimtar i detta*
2007-06-10

  Skosnöret
Orden leker med ögonen och man stannar upp för att ta djupa andetag. Liljorna fastnade. Och kul hur du använder anletet. Älskar ordet. Speciellt i form av \"anletssvett\". Slutet får för mig en dubbel betydelse. På ett sätt som ett avslut och på ett sätt som en begynnelse. Intressant. Ciao*
2007-05-04

  Manal
känslan i dikten är otrolig och vackert skrivet
2007-04-26

  Maria Malmgren
Stående ovationer från mig.
2007-04-13

    Sassy
mycket vacker:D
2007-03-19

  Tove Meyer VIP
ger mig en djupare mening. jag är berörd.
2007-02-10

  Smultris
Förklara för mig hur jag ska göra för att kunna sluta läsa dessa ord....
2007-01-02

  Marlene Anna Linnéa
djupt berörande, sagolikt vackert.. enkla ord som "kära du jag ville stanna" blir extremt känslosamt, när de används på rätt sätt. äkta poesi eller inte.. jag vet ej. men..

"men kära du,
du tillhör något helt annat"

mina tårar spills inte, offras inte.. utan belönar detta verk.
2006-12-30

    ej medlem längre
Underbart sanningsenligt och rent, tack
2006-12-24

    Elie
vilken underbar och fin liten dikt.
2006-12-17

  Madjori
Hej vännen!! Denna får utan tvekan bli en fempoängare! Den är helt underbar att läsa ...så mjuk och bara så lagom. Tack!
2006-12-16

  Smultris
Äntligen riktig poesi på den här sidan.

Innehållet är otroligt mångsidigt och trots
att du använt så få ord målas det ändå upp
en vacker och känlsosam bild.

Dina radbryt är jäkligt intressanta och skapar
en spänning till läsningen.
Det finns inget banalt i denna dikt, tvärtom.

Detta bokmärks genast!
2006-12-16

  prinscess VIP
den här var vacker
att ni möts på en annan
vacker plats än jorden
som paradiset
2006-12-16

  Araminta
fan va bra, rakt in, rätt på!!!
2006-12-16
  > Nästa text
< Föregående

jimmy welleby
jimmy welleby