Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkul 2

Christer Fuglesang promenerar runt i rymden,
på jorden lever vi verkligheten, den är grym den.
Grisarna har fått senap och ströbröd i häcken,
men snart kommer tomten med stora julklappssäcken.

Granen har kulor i grenen och glitter i barret,
men var fan är snön och det härliga knarret.
Sillen är inlagd, mor har köttbullarna rullat,
far har druckit av julspriten, på förrådet tullat.

Uppestittarkvällen med Bingo-lotto lider mot sitt slut,
far och mor ser fram mot sitt traditionella jule-skjut.
När morgonen gryr blir det risgrynsgröt och skinka,
senare, efter Kalle Anka försvinner far ut för att pinka.

Barnen väntar med stora ögon och spänning,
lilla Lisa har tagit på sin finaste röda klänning.
In i stugan kommer tomten, skäggig och röd-vit,
ingen tänker på att han luktar av gammal sprit.

Julaftonen är över för den här gången,
om 365 dagar nynnar vi åter på sången.
Nu är det jul...........





Fri vers av Berra Bäver
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-19 16:37



Bookmark and Share


    Alexandra B
Jag anade lite underkritik mot julen, eller hade jag fel? Om jag hade rätt så tycker jag inte att den framgick tillräckligt mycket.
2006-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver