Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en text skrivet på mitt modersmål Skauniskan (sthlmska \"skånskan\") (Detta är skrivet på NordVästskånska dialekten fr. trakten kring Örkelljunga (Orkelljounga))


Hånnt staur de té mä lanned?

Hånnt staur de te mä lanned?
Vårrt å derras?
Ditt å mitt?

Hånnt staur de te mä Ståckhållm?
Denn stoura staan?
Huvestaan?

B\'skédlija vij ståou givakkt,
vi skauninga, vi skauninga...
Rédlija vij gåou i takkt,
for koununga, for koununga...

Sou länge vij é frijhetslösa,
vi skauninga, vi skauninga...
Torstar vij eft\' frijhet - hör senn!
Vi skauninga, vi skauninga!




Fri vers av Henrik Svensson
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-12-28 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson