Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


Molndjur

Och himlen kändes kall
och regnet föll tungt den dagen
då lukter från havet
kilade fram över vågorna
och små, små bilder av glas
föll över
vårtrötta gator.

Hon sjöng för vinden
och lampor lyste över staden
och sanden regnade med luften
över träden.

Hjärtan föll och krossades
som molndjur sprängs av vinden
och hon höll min hand
för att inte ryckas med i fallet.
Hennes röda schal var varm som blod
och hennes hud var klädd i rosor
och ögonen de brann
som tusen
eldar över havet.

Det föll ett regn mot stranden.
Molndjur lekte högt på himlen.

Hjärtan föll
och svävade
så bräckligt
över havet.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 630 gånger
Publicerad 2007-01-03 19:09



Bookmark and Share


  wayward - taiga
fina dikter du skriver!
mänskliga och ömsint realistiska,
det är sånt jag gillar

\'och himlen kändes kall\'

riktigt bra öppning på dikten!

för övrigt vill jag stava sjal <-- så där
och skapa ett tomrum mellan rubriken och själv texten.

ha en fin helg!
2007-05-17

  molly crayons
'molndjur' är vackert. och känslan jag får av den här texten.
2007-01-10

    Scilla Nutrix
Jag tycker att detta är oerhört vackert. Du förmedlar starka känslor och vackra bilder med dina ord.
2007-01-09

    Music mind VIP
Du har ett mycket vackert språl och jag tycker det är roligt att du skriver som du vill uttrycka det och inte som man förväntas. Mycket vackert lekfullt med en fin själ.
2007-01-06

    inmeddiginålsögatkamel
*magiiipoesiii*
2007-01-06

    ej medlem längre
underbaaaaaaaaaaarrrrrrt! Du är verkligen duktig på att mästerligt beskriva djupa känslor, tack
2007-01-04

  Bissen
Mkt vacker saga, kärleksfull och vacker uti varje ord och mening...
2007-01-04

  Azerola
Åhh.....vackert så ler jag! Den här var såå fin Henrik. Du tar pusten ifrån mig. Obeskrivbar!
2007-01-04

  cogitoergosum
Hej Henrik, det var länge sedan du skrev något och det här var även det vackraste jag läst på länge. Orden sviker mig för stunden, men.. åh.
2007-01-04

    crapcat
Den här gillas :)

Målande och lekfulla meninger. Bra!
2007-01-03

  Madjori
Mycker vacker text...glad att du kanske har kommit igång igen.
2007-01-03

  sachie
Hjärtan föll och krossades
som molndjur sprängs av vinden

Hur ska jag uttrycka det.
Lika vacker som ett vinnlätt moln´djur på sommaren.
Lika härlig som ett snöigt molndjur på vinter.

Tack.. du ger mig bilder.
2007-01-03

  Liza Daquini
Som en dans, en sång, en vacker tavla,allt i ett!Fint!Kram liza
2007-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson