Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Björn Björkegren, som förlorade poesicupen med en enda röst


Tröst för en besegrad poet


Vad spelar det för roll vem som får pris,
vad spelar tävlingar för roll,
vad spelar statistik för roll,
vad är all yttre glans, belöningar och ryktbarhet
mer än den ytligaste tomhet,
drömmar för dagfjärilars självförbränning,
löjlig fåfänga som fjättrar en i självbedrägeriets fällor,
när det enda som betyder något
är att man kan skapa något som är bra och gör det.
Målaren van Gogh, den bästa i sin tid,
fick inte såld en enda tavla under all sin levnad,
och vi känner ju väl till det fenomen
som diktare i allmänhet idag får röna,
ihjälrefusering genom fullständig förträngning
av all kvalitet som ej är lönsam.
Det är skvalsamhällets överkörning
av den lilla asfaltmaskrosen som ändå lever
och som kommer att fortsätta leva
medan asfalten är död
och överkörningsstressen av allt viktigt
bara slutligen kör över och ihjäl sig.




Fri vers av Aurelio
Läst 319 gånger
Publicerad 2007-01-08 09:59



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
fint brev till din vän det här...och en viktigt 'sanning'...ja både konstnärens och kreatörens situation...men också människan...men till trots är att bekräfta sig själv bland det svåraste som finns...och då är det fint att ha vänner som du...vill bryta ut denna som fras som jag tycker mest om:

drömmar för dagfjärilars självförbränning
2007-01-25

  Björn Donobauer
av alla ord jag sagt
ångrar jag mest de
som gjorde dig ännu dövare
än du var
innan jag öppnade mun
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio