Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har ett vackert hus, med många rum


Mitt allra finaste rum

 

 

I mitt vackraste rum

blommar det i alla fönster och på alla bord

av

lavendel

kattfot

 

 

vitsippor i små glas lite överallt

rosor ligger på golvet och på väggarna och i fönstren

 

 

du har din himmelsblå klänning

förstås

 

 

ganska mycket uppknäppt så din nyinköpta vita behå lyser mot mig

bländar mig

 

 

På de vita väggarna hänger små tavlor med barnansikten,

barn som ler, barn som skrattar livligt och glatt, barn som suger på en tumme, barn som gör små söta grimaser, barn som lever,

även hon som inte lever är där,

levande

i ditt rum är alla levande

 

 

du sitter lugnt

framför mig

i den stora mjuka, ljust röda öronlappsfåtöljen

 

 

jag kommer till dig med ett glas rött vin...

och vi skålar för livet

och för dina röda läppar

som rör sig lite blygt

 

 

din söta tunga syns som hastigast och vi ser in i varann

dina ögon tåras samtidigt med ett litet svagt leende

lyckliga ögon

så himla levande

blå, eller förresten, är de inte gröna?

 

 

tänk att ögon kan innehålla så mycket som dina

vara så lugna

i mina

 

 

rogivande

med oändlighetslängtan

 

 

intagen är jag

 

 

utan att röra vid varann

rör vi varandra överallt överallt

 

 

och utan att säga någonting

säger vi allt allt

 

 

att vi aldrig kan mista

varandra

 

 

lavendeldoften fyller rummet




Fri vers av Albert
Läst 627 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-11 00:37



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Underkläder och ögon i denna också och lavendeldoft.

Vackert och varmt och...Albertskt
2009-03-24

  Jojo
Hittade den här som favorit hos någon!
Jag älskar dina rumsbeskrivningar. Kan se framför mig. Vitsippor. Allt verkar så vackert i dina rum. Ditt hus måste vara väldigt stort för att få plats med så mycket fint! För jag tror ju inte att du möblerar om samma rum utan att det finns flera... hos mig finns det flera, många, men så vackert kan jag inte beskriva dem. Och just det där med blå. Du får blå att låta som kärlekens färg.
2007-08-21

  kolibri
Så vackert!
/kolibri
2007-04-20

  stella
De sista 8 raderna är så bra att de kan stå för sig själva.
2007-01-11

  stella
Så vackert så man gråter...
2007-01-11

  Agnes
Åh... i ett sådant hus med sådana rum skulle jag vilja bo. Som en ödmjukhetsvals genom hela livserfarenheten!
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert