Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( En kort text, kanske inte kan kalla det novell, men kom inte på något annat som den skulle passa som, se den som ett kort kapitel med lite blandning av novell och dikt ) :)


Bara hans älskarinna!!!

Hon log när hon läste smset
hon nyss fått av honom
som nyss släppt av henne
som nyss sett henne djupt i ögonen.
Aldrig skulle hon glömma
hur hans ögon skar in
in i hennes ömtåliga själ
in i hennes bultande hjärta
och allt detta
bara för honom

Hon log när hon såg hans bil komma
lång bort på ena änden av gatan
pirrandet i kroppen
steg och steg för varje centimeter
som han närmade sig.
Ljudet av bildörren
som hon med skakande händer öppnade
log mot honom
och han mot henne
hans hand tog ett stadigt grepp
om hennes smala lår
som han alltid brukade göra
och med ett svagt hej på
hans leende läppar
böjde han sig fram och kysste henne
som alltid

han vred om nykeln
och ställde en fråga
alltid samma fråga
-vart vill du åka idag då ?!
hon satt alltid tyst
log mot honom med sina ögon
och han visste att han fick bestämma.
påväg någonstans
dit bara dom visste.
bara dom

ensamma på äventyr
med passionerade ögon
och intensiva smekningar
så kunde bara dom kela

Kanske skulle dom åka hem till henne
och leva ut deras fantasier i hennes säng
när ingen i familjen var hemma,
föräldrarna var på jobbet, lillasyster i skolan.
Ingen visste, ingen fick veta
att hans själ vart i hennes hus.

kanske skulle dom ta skogsbrynet
där hon kunde sitta över honom i bilen
på förarsidan och ge honom allt han ville ha.

kanske äta något fint på resturang
när han kände för att skämma bort henne någon dag.

kanske på deras favorit café
med en caffe latte och en cigg.

spelade ingen roll för henne
för hon visste lika mycket som han
att det var bara dom
ensamma på äventyr
fyllt av passion och hetta
och ingen kunde som dom kunde...








Prosa (Novell) av Malin Johansson
Läst 699 gånger
Publicerad 2005-01-20 18:52



Bookmark and Share


  Mats L.
skrivet om gemenskap
2005-01-28

  josefina
vad ska man säga, jag har nästan inga ord kvar... vill bara upprepa vacker, vacker, vacker.... verkligen!
2005-01-23

    Cronan
Tyckte den var väldigt bra.. Lätt att läsa men ändå fylld med känslor.. Underbart helt enkelt.. imponerande..
2005-01-21

  Ilana
inget 'bara' utan den vars hans värld snurrar runt om när han ska fly det liv han valt att leva men inte valt att lämna (än?). en mycket fin och mjuk text som läses utan att stanna upp och omvärdera sina egna tankar. de (tankarna) kommer något senare.........
2005-01-20

  Anna H
Jag måste tillägga att jag gillar formen, en blandning mellan dikt och novell. Väldigt lättläst blev det i alla fall. Gillade det!
2005-01-20

  Anna H
Detta var nästan lite läskigt. Känner igen det lite för väl tror jag... Väldigt bra skrivet!
2005-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Malin Johansson

Mina favoriter
Sanningen.