Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

****



I nattens mörker skiner stjärnorna som bäst,
då är de unga, tindrande och glada
i sin ouppnåelighets oantastlighet
och öppnar då allt universums evighet
för sällspord mänsklig inblicks skimrande inspiration.
Då vaknar fantasin och skaldeådran hos poeter,
då förgyller drömmarna en andlig värld,
då vaknar andarna och driver på all kreativitet,
ty då är tystnaden naturens och all världens herre,
då försvinner allt ståhej och buller, larm och skrål
för att i stället öppna vägen för koncentrationen.
Alla kreativa andar andas bäst sin arbetsluft om natten,
ty kreativiteten är ett hemligt värv i smyg
som kräver ensamhet och tystnad för att kunna vara dryg.




Fri vers av Aurelio
Läst 201 gånger
Publicerad 2007-01-24 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio