Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite romantisk skåpmat som jag hittat fylld med känslor o nostalgi.


Till Gumman

Hej lilla gumman och tack för ditt brev
det värmde mitt hjärta för det fina du skrev.
Vad skönt att få känna att nån har en kär
komma hem trött och sliten och få läsa sånt här.

Det känns som jag hittat min livskamrat
och mot kärleken vägen går rakt.
För en ros i en låda där man värmer sin mat
väcker känslor men också om smak.

Jag tror du är kvinnan som givit mig hopp
fast än knepen har varit så ringa.
För kärlek och åtrå det finner sin väg
om trohet och tilltro vi bringa.

Till solen vi åker min vän och jag
för att vandra på stränder tillsammans.
Att i kvällningen strosa på solvarm strand
och se vågorna jaga varandra.

Vi kommer snart tillbaka men ej till en vardag så grå
nej våra dagar är ljusa med himmel som alltid är blå.
Och den enklaste maträtt en vardag
gör en grillkorv till tournedos.

Lejon-2001




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 598 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-27 12:07



Bookmark and Share


  BlommigaSkor
Härlig dikt !
2007-06-02

    Bodil Sandberg
Den skåpmaten tackar då jag för!!!!En fröjd att få läsa!!!
2007-02-17

    sunnanvind
mmm... Vad gulligt!
2007-01-27

  Tärningen är kastad
Visst är det kärlek på högsta nivå! Måste boka en resa till Thailand till mig och min kära
2007-01-27

  SusanneStrömstedt
Är inte detta äkta kärlek så säg?Härligt!
2007-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon