Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om natten vore din

Släck lampan vid sängen, dra täcket tätt om dig
Le i det mörker där ingen ser, ingen hör dig viska
Tala för han under sängen, berätta en god natt saga
Svarar någon så tystna, treva dig försiktigt fram
Känsliga fingrar vandrar varsamt närmare mig
Jag är demonen som bor strax under, jag hör dig
Nu ännu lite mindre rymd mellan kalla händer och
en bultande kropp som skulle ge en himmel för
en kyss, en omfamning eller bara få lägga sig nära
Känner du mig nu såsom jag känner dig
Brinnande växer din lust att ge natten en andledning
Att stanna upp bara några små timmar till
När så lågan falnar just som morgon ljuset träffar oss
Är glöden stark och innerligt äkta
Du viskar ” Här älskling” och visar ett tryggt bröst
Där jag kan vila min trötta panna emot och
Du stryker mig över håret med försiktiga händer
Lycklig somnar jag in och vet att just denna
Stund aldrig ska komma åter




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 209 gånger
Publicerad 2007-02-14 16:26



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
bitterljuv läsning
du fångar
2007-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg