Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att fiska stjärnor

Du säger att på månen
så sitter det en man
Han fiskar stjärnor
för det är allt han kan

Hans spö känns tungt
och hans lina är sliten
Han har fiskat så länge -
men hans fångst är liten

Stjärnorna på hans krok
har mist all sin glans
Kantstötta och fula -
som om de inte fanns

Att fiska stjärnor är inte lätt,
säger du mig
För det finns ingen stjärna
som kan mäta sig med dig




Fri vers av NewDeer
Läst 1447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-02-15 00:17



Bookmark and Share


  aol
underbar sagolik dikt fantastisk bokmärkes så klart
2008-03-21

  Gunilla Karlsson
En sån härlig dikt!
2008-02-11

  Lutien Selae
Jättebra rim! Jag kommer att tänka på den lilla pojken som sitter och fiskar i DreamWorks(?) inledningar till en av deras filmer.
2007-02-15

  Wäppling
Denna var underbar!
2007-02-15

  Erik Jansson
Jag kom på vad det var jag försökte sätta ord på som jag tyckte var så bra med din dikt; dess oväntade vändningar.
2007-02-15

  [ShadowWalker]
Hamnar i min \"ordkonstmapp\"

Tack för en underbar läsning, fyndigt, bra upplägg, skön känsla... allt..!
2007-02-15

  Erik Jansson
Fin dikt!
Det dystra blir så vackert.
Styrkan tror jag är att den är så enkel, inga överflödiga eller överdrivna ord.
Sen gillar jag kontrasten eller vad man ska kalla det; \"han fiskar stjärnor\" ingav hos mig en känsla av något underbart, fantastiskt men så vänder du på det i nästa rad \"för det är allt han kan\" och med ens förändras känslan och betydelsen av raden innan, riktigt bra.
2007-02-15

    Maria Malm
Ett lyckat fiskafänge!
2007-02-15

  Lillali
Vacker!
Jag gillar ryttmen i texten. Många av meningarna kommer att etsas fast på min tunga:)
2007-02-15
  > Nästa text
< Föregående

NewDeer