Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2002-XIV



Ack, mitt hjärta klagar högt och innerligt av smärta
inför detta avskeds bittra stund och svåra plåga,
ty vem vet när vi kan ses igen? Det kan ta år,
och ovissheten är i sig en gruvligare tidsrymd
än den längsta tid, så länge den blott är begränsad.
Ljuvligare samvaro än vår kan jag ej tänka mig,
trots alla gräl och upprördheter, svår oenighet och bitter fejd,
ty kärleken är desto mera innerlig där bakom
och mer äkta ju mer svåra prövningar den överlever.
Det är kärlekens definitiva klaraste kriterium:
att överleva med sin trohet vilka schismer som än uppstår.
Kärlek är ej kärlek om den avskräcks bara genom sår.
Om den ej överlever intill döden är den icke kärlek
utan bara en för stunden övergående tillfällig dödlig lek.




Fri vers av Aurelio
Läst 164 gånger
Publicerad 2007-02-17 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio