Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underbara Dotter


Ett litet frö börjar få liv och skyddas av livets vatten
Tryggt du växer tills du är färdig att få blomma ut
Du valde att komma när dagen byttes till natten
Vilket sagolikt rus när du äntligen gjorde debut

Redan som liten du i tankarna stannade kvar
Du satt ofta där i gräset som om du väntade på svar
Magin slingrade sig runt din lilla kropp där du satt
Beskådade detta skådespel som gjorde mig så matt

Solens strålar omfamnade dig och hela du lyste
Du satt där i ljuset som en ängel och bara myste
Dina blågröna ögon såg upp emot skyn och du log
Kanske du just i detta ögonblick avslutade en dialog

För något magiskt var det denna härliga dag
Det var som om du för en stund var borta ett tag
Ville så gärna gå fram och krama dig så ömt
Men jag visste inte om jag just detta drömt

Vid två tillfällen fick jag känna kärlekens smärta
Du blev svårt sjuk och sorgen som växte i mitt hjärta
Rädslan av att jag kunde förlora min dyraste ägodel
Jag bad i förtvivlan om att nu får inget gå fel

Idag har du vuxit till en härlig underbar kvinna
Så full av energi och kraft i allt du ska göra
Du har mycket att uträtta och i livet finna
Det är en härlig blandning av sagolik röra

Men det bästa är att jag lyckligt kan se
Att du kommit till insikt om förmågan att ge
Kraften och energin flödar starkt i ditt inre
Där du går kommer många att mot dig le

För något magiskt var det denna soliga dag
Känslan av att befinna sig i ingemans land
Att beskåda någon komma livet så nära
Var det något som den oss ville lära

Är vi alla ett redskap för vissa ändamål
Alla vägar leder till ett o samma mål
Min dotter är på väg att skapa och forma
Hennes planer i livet är helt enorma

Att våga ta stegen rakt ut i det okända
Kan öppna möjligheter och allt kan vända
Älskade dotter! Mitt hjärta finns där du är
Ta vara på dina möjligheter som du bär

(En hälsning i natten av moderkärlek, som
växer sig starkare och starkare i all evighet


Skriven av: Nattig




Fri vers av nattig
Läst 494 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-19 00:41



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja moderskärleken vandrar osedd vid det älskade barnets sida- även sedan barnet för länge sedan vuxit ur famnen.
Härligt beskrivet!
2007-05-08

  Dégager
En text som jag blir alldeles varm av att läsa, man kan verkligen känna den otroligt starka kärlek som finns mellan en mor och hennes dotter :)
2007-05-05

  AndersN
Vad räknas i livet om inte de närmaste. Din dotter känner sig säkert mycket älskad och vad mer kan ett poethjärta begära :)
2007-04-14

    Charlotte S
Jag älskar dig!
2007-02-20

  Lillali
Det bästa jag läst på länge.
Känner verkligen din kärlek. Väl arbetad text, okonstlad och sann.
/Lisa
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

nattig
nattig