Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vintervandring á la kall bralla...


Helvetet är inte hett

När iskristaller mot dig slår
Och snön som spön i backen står
När andan fryser i ditt hår
Du känner inte dina lår

När vinden dina läppar flår
Och kylan krampar dina tår
När krökt i mörkret hem du går
Av kräksjuka du illa mår

När snögloppet har gjort dig blind
Och tårar frusit på din kind
När stormen blåser nordanvind
Och långt det är till hemmets grind

Gå på, blås inte till reträtt
En fot framför den andra sätt
Men säg mig, har jag inte rätt
Vårt helvete är inte hett




Fri vers av Lillasyster F
Läst 427 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-21 13:55



Bookmark and Share


  Tärningen är kastad
Hatar vintern! Längtar redan till nästa vår.
Härliga rim och klurig text.
2007-08-27

  Eline.P
En härlig dikt om en rälig vinter! Dessutom perfekta rim som ger texten flyt - skoj o lättläst!
2007-02-21

  fragments
Jätte bra skrivet! Det är exakt så det är här hos mig idag, det blåser o är kallt och så har det kommit ny snö. Men super bra :)
2007-02-21

    Maria Malm
Känner igen mig helt och fullt. Helt à la kall bralla.
2007-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F