Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En klänning

Rött mellan mina fingrar
silkeslent glider,
flyter, förnimmer


Flashback

det mjuka, underbart
skira, mjuka
lenare än sammetslent

Flashback

Fallet, ytan, texturen
som
precis som

Flashback

siden är det
klarrött, urblekt
av sol och tvätt


Flashback

Söker en punkt
att stanna vid
när floden hud


Flashback

som sammet
som nymalet mjöl
som lenaste nyfött i nöd

som struken av Gud
som länge sandpapprad kork
som det finaste sand utan grus

din hud
din hud




Fri vers av Poetnissa
Läst 372 gånger
Publicerad 2007-03-11 01:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den har något den här, kanske är det rytmen.. men de 3 sista raderna skulle jag vilja vara utan. Dessa rader är riktigt bra:

\"som sammet
som nymalet mjöl
som lenaste nyfött i nöd

som struken av Gud
som länge sandpapprad kork
som det finaste sand utan grus

din hud
din hud\"
2007-03-11

  Poetnissa
Jaaaaa!
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Poetnissa
Poetnissa