Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bo jämte en tungt trafikerad landsväg ..och det är sjukt hur räkor fraktas 500 mil för att skalas, packas, fraktas igen och säljas på hemmaplan


det är lika ogjort när man kommer hem igen



nej

det finns inga andra ljud här
än när fiskambulanserna, som de kallas,
tjuter genom snöstormarna

skakar loss kåken från grundtjälen.
om man lyssnar noga och vägsaltet
smält kättinghängena i chassit
rasslar det faktiskt vänligt

de skeppas från norge till danmark
och man kan duscha och få en snabb fylla
om man orkar

det går fort att följa dem
när det knoppas
och ännu snabbare

om man åker rakt på centrum i lille
och skiter i ringvägen
om man kommer ihåg
att ta av mot paris vid shell

motorvägarna är elakt dyra
men vyerna välvattnade och
två årstider är väl bonus

flickorna i betalluckorna söta
tandkrämsblanka au revoir
blåsta av biscayas leende bukt

det finns en pappa på andra sidan gibraltar
iberiska halvön är bara en torr vilda väst
agip-hundar och repsol-diesel

iskross ja det är tråkigt och längtan bort
påminner om hemma - marockopappan
han ska bara skala nordhavsräkorna

och burka dem med en etikett du köper
hans barn ska bara slicka sältan
från hans händer och längta sötman

ur solen innan en annan svenskpappa
köper tom-transit tillbaka över sundet
slår en lov med bollträt kring skåpet

portugis kör hit dem och måndagsmorgonsbakfull
speditör köper rakt kakellass hem från torino
- vägen hem är en annan




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 340 gånger
Publicerad 2007-03-11 02:44



Bookmark and Share


  Antropofagen
Ja, sjukt är det. Och riktigt bra beskrivet, det sjuka.
2007-03-13

    inmeddiginålsögatkamel
Du är cool!
asbra text!
2007-03-11

  Lilla My* VIP
Vägen hem är VERKLIGEN en annan än den raka...självklara...verkligen självklara för oss andra vanliga dödliga som inte skall tjäna storkovan på att skeppa, transportera, frakta, spy ut avgaser, omintetgöra vår vackra planet, packa o packa om igen, förädla o förädla om igen i tid o evighet Amen!!
KANONTEXT!! Bör läsas varje dag!! Tills vi förstår!!
2007-03-11

  Ronny Berk
läser med begrundans varsamhet... ser miljövärnets valkyrias vrede \"vägsaltet\" \"elakt dyra\" \" beresta räkor\"... ser klarsynt medmänsklighet \"snabb fylla\" \"måndagsmorgonsbakfull\"
En text att återläsa ... bra skildring av ekonomie vanskapa marknader tycker mycket om den
innehåller fina ord i följdsamhet
2007-03-11

  Vind
Åh, blir helt fascinerad av denna din \"räkornas roadmovie\", med galenskaper, eu, mat-buisness, dofter och hundskall... som samtidigt blir så mycket mer även om din protest hela tiden är den röda tråden. Som sagt, fascinerande.
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga