Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
haft taskig dikt om idag


For crying out loud, losers!

Det är ett
café,
vi två
med varsin chokladboll
inramade av
sterinljuslågor
och
kaffemasiknsångor
Du sitter
bredvid mig,
drömmer dig bort, bort till
Edinburghs gator,
du talar trevande
med händerna gestikulerande framför dig,
Du skrattar,
Jag ser dig, På dig, I dig tillochmed.
Jag ser,
blond lejonman
över
smilgroparna,
under
ögonen,
under
glasögonen,

nästippen.

Vi sitter i skuggan av
en scen,
utpumpad på energi efter
kvällens uppträdande.
Flämtande
efter
luft
efter
svettiga artisters
kväljande vrål.
melodier och tinnitus
minglas i öronen
där vi sitter,
i publiken, som innan så
mästerligt hade klappat i takt
och broderat fast smilen för att inte
genera
de
generande, skröpliga
artisterna.

Men den tiden är över nu,
och vi sitter trötta
På varsin stol
på ett café,
vi två.




- Sofia,




Fri vers av Sofiapoema
Läst 310 gånger
Publicerad 2007-03-11 20:23



Bookmark and Share


  Amalia Santesson
Du är bra. men du glömde att chokladbollarna var micrade :O men den var snygg. börjar gilla din nya stil mer och mer. :) Flyter lät på.
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema