Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spelmanssången


Gräshoppornas spelmanslag musicerar sina
silversträngar.

Björkar, alar och hassel bekransar sjön invid stranden.
Bländande som vårsolen i sin skrud.

Bevarade tallar, skuggar kullarnas krön.

På en bädd med blommor, vinschas jubel av fåglars tillitssång i skyn.


Gräshoppornas spelmanslag musicerar sina
silversträngar.


Humlans lugnande surrande behagar, liksom snäckans.

Hänryckningen spelar i snåren bland stenar och
grenar.

Trängtande vekhet, doftande bedårande, så svår att observera.

Stjärneljusens önskesång glimtar som
eldflugans sken.




Britt Gustavsson




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 234 gånger
Publicerad 2007-03-24 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP