Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

släktingar från skoltiden

vi som vägrar bli vuxna
generationen av förvirrade sökare
med höga förväntningar på livet
vi tycker oss vara berättigade den så kallade lyckan

så vi söker överallt
och vissa får bullemi
och andra problem med sprit
eller
droger

andra får barn och tvingas
växa upp
tvingas chocksänka sina förväntningar

vissa pluggar
för att komma på vad de vill bli när de blir stora
och försöker
passera som nittonåringar, lyckas rätt ofta


vi träffades igen efter 10 år
på fest
somliga hade då barn och hus
några få hade karriär
andra hade kneg
vissa hade rest jorden runt några varv
och jobbade som resesäljare
två var döda, en av varje kön
den ena hade kört ihjäl sig
och den andra tagit överdos

vi pratade inte om dem
vi tänkte mest på hur lätt allt ändå kändes
här var vi
likadana men lite nedbrutna av livet på olika sätt

vi hänger kvar och kämpar
och det klarnar
det klarnar mer och mer
att våra beteenden är smittsamma
våra sjukdomar likaså

vår vilja att duga och prestera
under samhällets stränga lupp
men vi duger som vi är
så det klarnar
alla felsteg går i rätt riktning

det var..........faktiskt mäktigt

besläktade känner vi oss,
uppfostrade på samma sätt
i världen innanför fyra väggar

vi kom ut och såg oss om och upptäckte
att ingenting är vad skolan lär oss
allting måste man lära sig på nytt
och upptäcka med egna ögon

det var helt andra saker vi hade behövt rusta oss inför
lektioner i hur man pallar för trycket
hur man älskar sig själv
det livsavgörande trodde vi var siffror på ett papper
så fel vi hade




Övriga genrer av Arwen
Läst 227 gånger
Publicerad 2007-03-27 18:30



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
Bra och intressant läsning skriven med en skön tillbaka lutad epilog-ton.En reality check av det samhällsavskalade slaget.
gillar ochså avslutningens \"känga\"på skolans inskränkta torrfodervärld
2007-03-28

  Ronny Berk
\"att upptäcka med egna ögon...\" ja - skolan och dess kamrater kan göra grund... familjen gör alltid grund... stabil eller driven i kvicksand... tiden vrider o vänder... skördar offer eller bygger hjältar... barndoms- och ungdomsminnen formar... men givna former kan vidgas..brytas..förgyllas
2007-03-27

  Eline.P
\"Vi söker överallt, vi kämpar för att hänga kvar......livet klarnar så småningom, lite mer för varje år, men aldrig riktigt fullt ut tror jag!
En mycket välskriven Livsdikt som rör om inuti!
2007-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen