Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vita sången



Sanningens Domare sitter i högsätet.

Rättegången svidar om den högt aktade. Tidigare svek
träder fram och dogmen tar gestalt.

Förnedrad ömsar mundering och fram stiger en
hänförande gestalt.

Processen kurerar ett skamfilat rykte. Övermodets förruttnelse krälar bort under skam och förakt.

Domaren såg det som var undanhållet allmänheten.
Rentvådd går den anklagade med högburet huvud.

Skadeglädje existerar inte. Enbart frihetskänslans
lyckosång i sanningen.

Liten notis i tidningen över stort lidande. Förvrängande sanningen för ekonomisk vinning.

Detta lilla Är det största undret, som någonsin skett
i universum.

Ingen förstod Kärleksvinstens vithet i

nuets ögonblick.



Britt Gustavsson





Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 251 gånger
Publicerad 2007-04-04 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP