Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för att jag aldrig förstod betoningen i jamberna. säg gärna att det är dåligt ;P


med stor sannolikhet den sämsta femfotade rimmade jambiska versen ni någonsin har läst.


förseglade läppar av ofrostat glas
frostade läppar jag trodde du glömt
ty vackrast trots allt är det som gick i kras

men en strandvarm handflata smeker mig ömt
läpparnas kyla till frestande hetta
och plötsligt är allt precis som jag drömt

för dina fingrar tycks mig så lätta
vandrandes över min tystade kropp
läppar som möts men som ej går att mätta
närmar mig således hungrande fas




Fri vers av cohen
Läst 347 gånger
Publicerad 2007-04-04 17:27



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
jag vet inte vad en femfotad rimmad jambisk vers är för något (jag vet dock vad en rimmad fisk är och det är gott, men det är irrelevant i det här sammanhanget)
men den här dikten har fin rytm i alla fall och väldigt målande språk, fin dikt
2007-04-04

  Daniela Linder
tyckte allt utom titeln var bra
2007-04-04

    Maria Malm
Titeln ger inte versen riktigt rättvisa. Versen ger så många fina bilder tycker jag.
2007-04-04
  > Nästa text
< Föregående

cohen
cohen