Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta mig till skogen så att jag kan andas, bara för en liten stund.


Primitivistens predikan

Tag mig till den plats där jag kan finna friheten att andas.
Ta mig till den brinnande solens land, ty där är alltid dag.
Eller lyft mig till trädets krona där jag kan se världens prakt.

Ge mig en fena för då uppenbarar sig den vackra värld.
Ge mig nattsvart päls så jag kan sprida ut mina ben och springa till den pulserade jorden.
Ge mig månkraft så jag kan dansa på bergets topp.

Men håll mig ej kvar här. Bind mig ej vid den nyköpta stolen. Stäng inte in mig i er noga avgränsade trädgård. Tvinga mig ej att resa till svenskens ö där solen står hett på människoaporna som fuktar sig vid stranden. Tvinga mig inte att sitta och lyssna på era oinelligenta, men ack så krävande samtal.

Håll mig inte fången där dagen ej skiner och där månen ej dyrkas.
Där en regnbågsdroppe bara är en osynlig händelse där bland era liv.
Släpp mig fri så att jag kan andas - där jag inte behöver leva som en död...och inte ens det.

Fly med vinden ska vi göra. Se måndamens klara skära. Hålla solen högt och tacka för livet. Dansa till eldens flammor och dyka bland havets vishet.
Reparera det vi så länge skadat, ty vi ska inte längre stänga våra ögon bland dess vishet.







Övriga genrer av Moonwater
Läst 270 gånger
Publicerad 2007-04-06 19:52



Bookmark and Share


  Gärdsmyg
jättefint :) väldigt behaglig att läsa
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Moonwater
Moonwater