Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 3 i sviten "Årstidsnätter"


VÅRNATT (del 3)


Ljuset dyker upp bakom vinterns hörn
Fångad av glädjen som finns här nu
Förstört är allt mörker och dess vita skrud
Kvar finns döda kroppar, födelsen och du

Våren bär dig fram genom sitt vaknande
Du ber att få stanna här, nu och för alltid
Medans den onda snön dör sakta bort
Står du kvar förundrad, en känsla du inte känns vid

Ny är våren varje gång du kommer
Ny är du men så fylld av ånger
Ljum är natten åter i dina sinnen
Ljum är känslan av fåglarnas ljuva sånger

Du vill bli kvar men se vad som kommer sen
Dö här och nu, se solen komma skön och stor
Du älskar våren men inte dess innebörd
Du ligger kvar och väntar på sommaren där den bor




Vill du bli kvar med mig här alena och trött
Väntar du här tills våren, sommaren till slut mött




Fri vers av theperna
Läst 231 gånger
Publicerad 2007-04-13 02:11



Bookmark and Share


  utstött
du är så vacker
och så mjuk i själen
2007-04-13
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna