Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirationstack till Bobby Wratten


MELLAN TÅRAR OCH KYSSAR

Du var ensam och ledsen
Vi var långt hemifrån
Och jag kunde inte se dig,
se dig sitta där ensam
Vad gör dig ledsen? Säg!
Långt hemifrån, så övergiven

Vill du tala om för mig?
Vill du det, snälla

Efter alla tårar
Men innan den första kyssen
Du stirrade in i mina ögon
Stirrade med ledsna ögon
Efter alla dessa tårar
Men innan den där kyssen

Allt vad som är här
Är allt det som är
Det är allt

Det här kommer jag alltid,
alltid bära med mig
Jag får nöja mig med kärlek
En kärlek som är allt annat än perfekt

Jag måste nog stanna hos någon,
någon jag inte verkligen älskar
Men henne kan jag aldrig lämna
Jag kan aldrig ta det där steget
Oförmögen att…
Så oförmögen att…

Vi träffades som vänner
Vi blev mer än så
För att sedan aldrig hitta tillbaka
Vi möttes som vänner gör
Nu sitter vi här som två skulpturer,
med en vänskap som aldrig kommer återuppstå
Sjön bredvid oss är blank som silver
Lika blanka var dina ögon efter tårarna
Lika vacker var vänskapen vi hade
Där vi nu är, där är det bara regn och dimma
När småtimmarna kommer så gråter jag,
till ljuset av stjärnor som prickar av silver

Jag vill igen tillbaka dit
Efter alla tårar men innan den första kyssen
Allt vad som är här
Är allt det som är
Men aldrig mer som efter alla tårar
men innan den första kyssen




Fri vers av theperna
Läst 397 gånger
Publicerad 2007-04-20 19:23



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
ja vad är det som sker egentligen, man är riktigt goda vänner, där finns en trygghet i något som kanske kan sägas vara ömsesidig frihet, denna frihet verkar vara som bortblåst, eller åtminstone starkt begränsad då det platoniska transformeras till något kroppsligt

med textens hjälp kan jag ana vari den skillnaden ligger, men jag är inte beredd att utveckla den tanken, därtill är mina argument för svaga, för grumliga

jag tycker du skrivit en mycket god text
2009-04-15

    Nattviol
andas uppriktighet
och sorg över att saker förändras
gillar den, dess vemod
över tiden och dess verkningar
2007-04-20
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna