Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Requiem 43


Rätten att få sörja i fred


Rätten att få sörja i fred
är inte bara oantastlig men även högst väsentlig.
Sorgearbetet är tyngst av alla arbeten
mest för att det är det mest ensamma av arbeten,
men man kan bara klara av det ensam.
Låt den gråtande få gråta ut i ensamhet,
ty annars blir han aldrig av med sina tårar.
Det är det brutala receptet, hästkurens formel,
det hårda bandagets lag i sorgearbetet.
Naturligtvis är det då lättare om flera delar samma sorg,
de kan då trösta sig tillsammans,
men om man är ensam om sin sorg
kan ingen trösta en och ingenting
förutom endast sorgen själv och den man sörjer.




Fri vers av Aurelio
Läst 269 gånger
Publicerad 2007-04-22 11:16



Bookmark and Share


  Gunilla Karlsson
Det är svårt att sörja,
ibland vill jag vara ensam och ibland vill jag prata om den.
Bra text du har skrivit!
2007-04-23

  lodjuret/seglare VIP
hmmmm, det där är nog en personlig grej, upplevelse
även om jag grät timmavis i mina sorger, för mitt liv o ensam
så hade det kanske varit skönt om någon funnits nära ibland
men just när tårarna strömmade friskt var jag tacksam över att vara allen, numera kommer tårarna av glädje, av tacksamhet, av att se något snyftig film eller bok, har byggt murar av glas, en del kan se in i den som är jag, svårare då att ta sig in, men ja sorgen själv är till för den som sörjer svårt

fyra förgätmigej till denna din text
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio