Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Requiem 86


Sanningens ögonblick



Avskedets kärlek är definitiv.
I ditt livs sista ögonblick avgöres allt,
då summeras ditt liv, och om summan blir kärlek så har du gjort rätt för dig,
då har du lyckats, då har du ej något att förebrå dig och ej något att ångra,
och då kan du lugnt lämna allt och gå vidare
via en tillfällig fullständig frihet i ljuset till nästa lektion på din evighetsväg.
Men märk väl, att just det ögonblicket,
det sista, är allt vad du äger att leva för.
Det ögonblicket blir avgörande för ditt liv, och det sätter din stämpel på livet
för de efterkommande, dem som du kvarlämnar, de som har känt dig,
dem som du uppgått i och lämnat kvar något hos av dig själv,
alla dina bestående minnen. Och det är din mänskliga plikt
att de ensidigt färgas av ett enda ord, som är kärlek.
Om du endast lyckas med det har du visat dig värdig ditt liv,
och då blir ditt livs slutliga avsked ditt livs högsta njutning och kärleksakt.




Fri vers av Aurelio
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-24 15:48



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Det bästa, när mitt liv,
är slut, är att, det jag
sagt förut, de orden tas
fram igen och förs ut,
som det bästa, attribut
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio