Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi saknar dig.

Jag känner mig kall när jag står där vid graven.
Tittar ner på stenen och tänker : varför du?
Du var så ung, du hade ditt liv framför dig.

Jag vänder mig om och tittar ner mot vattnet,
tittar sen tillbaka. Din sten den är vacker,
den är liten och söt.

Vi saknar dig, vet du det?
Det tror jag du gör, jag tror du vakar över oss.
Att du ligger där uppe på molnen och sprattlar med benen
i luften, och ler stort.

Men samtidigt är du arg, arg på honom.
Förbannad för det som hände. Ledsen för
att du inte fick leva livet ut. Som du antagligen hade planerat.

Tiden har gått snabbt, det är sju år sen nu.
Och vi önskar att det aldrig hade hänt.
Att du kunde komma tillbaka.

Och det gör du också, i våra drömmar.




Fri vers av Sanera
Läst 459 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-28 20:17



Bookmark and Share


  AjBi
Mycket tankar som far omkring i huvudet när man står där, som en virvel bland höstlöv... sen lägger det sig till ro. \"Varför!?...\" den frågan får man aldrig svar på. Vackert formulerat, fint beskrivet av tankar o känslor. @->->--
2007-05-12

  Marita Persson
Oj, vad sorgligt, vackert och förundrande. Förstår att den har verklighetsbakgrund.
2007-05-11

  Wingardium LeviosA
Ni kan ses varje dag i tanken som tur är. Smärtsam verkligen, och fint formulerad!
2007-05-10

  tessilago
så jobbig och sorglig.. fy. MEN mycket bra skrivet.
2007-05-03

    Bodil Sandberg
En mycket mycket gripande dikt...smärtan och sorgens ord!!!
2007-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Sanera