Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite lättsam läsning


Blomstersången

I skogsbrynet på kvällskvisten,
står jag ensam vid en stock som är gisten.

Ser mig omkring och allting är skönt.
Alla naturens färger och mycket grönt.

Påskliljor i gula slöjor och pingstliljor
likaså.
Alla är de många och vackra att titta på.

Vitsipporna lyssnar tillsammans till fågelsången.
Bofinken sjunger högst den här gången.

Men jag, jag står här ensam och allena.
Med röd klänning och fryser om bena.

Katten Sigge jagar en mus, som han ska
förära Syrran,
som muta för tidigare bus.

Nyss har regnet fallit, så det känns friskt
och skönt.
Men jag, jag står här ensam som en annan tönt.

Att jag är ensam, är en gåta. Ensam och
ledsen står jag här i det våta.

Alldeles intill en gran,
står jag,
en alldeles Ensam röd tulpan.



Britt Gustavsson




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 244 gånger
Publicerad 2007-05-06 09:37



Bookmark and Share


  Rasmus Canbäck
Börjar väldigt vackert som ger en varm känsla av våren, senare blir den sorgilgare och dystrare. Jag gillar hur du använder formuleringarna. Bra skrivet :)
2007-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP