Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag glömmer dig




Jag försöker ännu glömma dig,

därför är du fortfarande kvar.

Tiden sniglar sig fram

när du hänger i den förflutna ändan och drar.


Men en dag kommer jag glömma att försöka.

Det är då du tappar greppet,

och tiden rusar som en släppt fjäder,

genom tre decennier i taget.


Så står jag där en dag på vinden,

och hittar något jag glömt bort att slänga.

Jag är mormor då, kanske även farmor

och kisar närsynt genom solskensdammet.


Vad kommer jag tänka?

Det vet jag inte än.

Vad kommer jag minnas?

En älskare, eller en vän.


Eller bara någon jag kysste en gång

i Mars 2005.




Övriga genrer av Attimi
Läst 562 gånger
Publicerad 2007-05-08 18:42



Bookmark and Share


  AndersN
De två första versern är det som jag minns bäst. Kontrasten i att glömma och försöka glömma. Försöket bevarar energin i hjärnan och minnet blir lättare att hitta. En förbannelse för många.

Återstår och se om de två sista verserna blir verklighet :)

Är de två tydliga rimmen medvetna?
2007-05-08

  Sanchez VIP
du kommer att minnas ett minne enbart, om du inte ser personen i fråga igen kommer du ha bara ett minne som en glömd datafil någonstans i hjörnan och ingenting mer, ibland kommer du spela upp minnet men det kommer att verka precis som om det var på film och inte som på riktigt, jag vet inte, kanske
2007-05-08

  Leif Furstedt VIP
En bra fråga *L* Vacker text som frambringar frågan, vad vill vi minnas?
2007-05-08

    ej medlem längre
Ibland ser även jag bilder när jag läser en text och just nu ser jag fina bilder från en dammig vind....*L*
Härligt berättat!
2007-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi