Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Fem av Hemingways närstående har begått självmord sedan han visade vägen 1961, några med vapen andra med droger)


Vad tycker du om Hemingway, vad anser du om jakt?

 

Är jag den gamle
vid ditt hav
då skall jag en dag fånga
min sista stora svärdfisk
Jag hör kanske redan klockorna
klämta för mig och dig

Men i Key West
dränker författarwannabees
sin oduglighet på samma sätt
som han dränkte sin talang,
han kom långt på berusning
skäggstubb och fåordighet

Pulitzer och Nobel
Metallica och M*A*S*H
alla sög de på karamellen

Hemingway och jakt
det är väl
nästan samma sak,
men man kan ta 'Farväl till Vapen'
med en kula genom ansiktet


När det bytet är nedlagt,
mediadrevet blåsts av,
sitter ändå någon ensam
Margaux och pimplar barbiturater
undan farfars demoner:
'jägaren som jagar sig själv'


Om Hemingway och hans jakt
tycker jag nog en hel del...

..kanske bäst hans epitaf:

"Best of all he loved the fall
The leaves yellow on the cottonwoods
Leaves floating on the trout streams
And above the hills
The high blue windless skies
Now he will be a part of them forever"




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 469 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-11 09:54



Bookmark and Share


  Karvo
En fin, osminkad hyllning, känner jag. Riktigt intressant och bra!
2007-05-11

  stella
Läste inte ingressen förrän sist men förstod av ditt slut att det handlade om hans slut. Du får ihop det väldigt snyggt. Tror du har lite dubbla känslor för honom? Du kanske är osäker på om det är rumsrent att dyrka honom? Han var inte perfekt och ingen medelmåtta...tackolov!
2007-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer