Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ser du vindens färger, du nattfjäril? Kan du föja mig till dörren i världarnas slut? I månskenets dans kan vi till bergtoppens sång åter komma. En sång som hjärtan förbigåtts i vindens lösgjorda saga!


Nattfjäril

Du nattfjälrilsvinge som tystnaden ej kan nå.
Men vingar som dansar i luftens färger kom nu med mig!

Då färgerna föds kallar den dig vid namn.
Du nattfjäril som knyter med natten sina starka band.

En trädens sång fångar din uppmärksamhet med skära rop från en fjärran tid.
Den röda pricken målar på den svarta vägen frid.

Du sommarbarn som om nätterna springa
hittar då i fjärilens vingar

en sång som hörts redan för många sekel sedan.  

Men fjärilsfärger, vid ditt namn så länge kalla
döpt dig i forna dagar tills dess att masken den falla!




Övriga genrer av Moonwater
Läst 357 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-24 14:46



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
lite kryptisk dikt

att drömma sig iväg om natten i en nattfjärils flykt känns skönt och spännande
2007-05-24

  Gärdsmyg
väldigt djupt, vad märkligt förresten, jag skrev alldeles nyligen en dikt med samma tema :)
2007-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Moonwater
Moonwater